La Madrid a avut loc prima mare manifestaţie a anului, urmată de ciocniri cu forţele de ordine. În urma bătăilor dintre manifestanţi şi forţele de ordine, 11 oameni au fost răniţi, dintre care cinci poliţişti.

De această dată, madrilenii au ieşit în stradă în semn de solidaritate cu locuitorii oraşului Burgos, care se opun unui proiect al primăriei de interzicere a parcării pe străzi.

Administraţia din Burgos doreşte să interzică parcarea pe străzi şi să construiască, în schimb, o parcare subterană cu plată. Lucrarea ar costa opt milioane de euro în condiţiile în care oraşul are, deja, datorii de cinci sute de milioane.

Scandalul a luat amploare iar acţiuni de solidaritate cu locuitorii din Burgos s-au organizat în aproape 50 de oraşe spaniole. La Madrid, mii de oameni au ieşit în stradă.

Spiritele s-au încins când cortegiul a fost oprit de o barieră ridicată de poliţie, în drum spre sediul Partidului Popular, de la putere. Manifestanţii au început să arunce cu petarde, artificii şi diverse proiectile.

În replică, forţele de ordine au trecut la ofensivă pentru a dispersa mulţimea.

11 oameni au fost răniţi, dintre care cinci poliţişti. În faţa protestelor, primarul din Burgos a suspendat proiectul contestat. Tensiunea se menţine însă, deoarece spaniolii au şi alte motive de nemulţumire: deşi ţara a ieşit, oficial, din recesiune, politica de austeritate rămâne în vigoare.