Judecătoria Sectorului 1 l-a achitat pe fostul director CFR, Mihai Necolaiciuc, într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru deturnare de fonduri. Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus în 2011 trimiterea în judecată a lui Mihai Necolaiciuc, fost director general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR (CNCFR), în cel de-al patrulea dosar, în care este acuzat de deturnare de fonduri.

Acesta era acuzat de infracţiunea de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice, în formă continuată (66 acte materiale).

Necolaiciuc şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi au utilizat suma de peste 8,6 milioane lei, aproximativ 2.755.000 euro, provenită din creditul acordat de către BEI, în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate. Au fost avizate 66 de ordine de plată către 57 de societăţi comerciale fiind achitate, în mod preferenţial, bunuri şi servicii precum servicii de publicitate în presă, saci de folie, radiotelefoane HP, frigidere, echipamente aer condiţionat, salopete din doc, covoare PVC, calendare şi agende, etc.

În 22 iunie 2009, Mihai Necolaiciuc a fost arestat de autorităţile judiciare din SUA şi, după derularea procedurilor de extrădare, la data de 1 martie 2011, s-a dispus extrădarea acestuia în România. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Foto: Mediafax