Şase talibani kamikaze au întreprins un atac asupra unei baze comune a forţelor afgane şi a NATO în estul Afganistanului sâmbătă, omorând un soldat al NATO în cursul unui schimb de focuri prelungit, au anunţat responsabili citaţi de AFP.

Unul dintre atacatori a detonat un vehicul plin cu explozibili la intrarea în baza situată în provincia Nangarhar, iar ceilalţi cinci au fost împuşcaţi în timp ce încercau să ia cu asalt instalaţiile.

Forţa internaţională de asistenţă pentru securitate /ISAF, sub comanda NATO/ din Afganistan a confirmat atacul, fără să indice cetăţenia victimelor, conform practicii sale care le lasă pe ţările contributoare să facă anunţurile.

Potrivit unor responsabili afgani şi occidentali, atacul a avut loc în districtul Shinwar, o regiune instabilă situată pe ruta principală de la Kabul spre Pakistanul vecin, unde se refugiază numeroşi insurgenţi talibani.

Într-un comunicat trimis către media prin e-mail, un purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a revendicat responsabilitatea