Valurile enorme, ploile puternice şi vânturile în rafale au provocat inundaţii vineri în sud-vestul Angliei, în Ţara Galilor şi Scoţia, iar autorităţile au cerut populaţiei să nu se apropie de coaste, informează AFP.
În timp ce valurile uriaşe loveau coastele ţării, Agenţia britanică pentru Mediu a avertizat că plimbările pe litoral ar putea fi "extrem de periculoase".
În apropiere de Plymouth, în comitatul Devon /sud-vestul Angliei/, echipele de salvare încercau să găsească un tânăr de 18 ani dat dispărut joi după ce şi-a părăsit domiciliul pentru a fotografia intemperiile.La Burry Port, în sudul Ţării Galilor, poliţia a ordonat zecilor de curioşi veniţi să vadă marea dezlănţuită să se îndepărteze de litoral. Acest oraş de coastă a fost lovit vineri dimineaţă de valuri imense şi rafale de vânt ce depăşeau viteza de 112 km/h.

Alerte de inundaţii puternice au fost decretate în comitatele Gloucestershire şi Dorset /sud-vest/, precum şi în Ţara Galilor, unde au fost evacuaţi mai mulţi locuitori ca măsură de precauţie.

În Irlanda de Nord, zone de coastă au fost de asemenea inundate, în timp de Belfastul a fost relativ ferit.

Condiţiile meteorologice au determinat guvernul britanic să convoace vineri comitetul Cobra destinat să gestioneze situaţiile de urgenţă.

Marea Britanie este lovită de ploi şi rafale puternice de vânt de două săptămâni. Inundaţiile afectează de asemenea mai multe departamente din Bretania, în nord-vestul Franţei.