Opt nou-născuţi din maternitatea din Rădăuţi au fost îmbolnăviţi chiar de către angajaţii unităţii. Aceştia erau infestaţi cu un microb periculos, care a apărut şi la un al optulea bebeluş, potrivit România TV.

Încă un bebeluş de la maternitatea din Rădăuţi a fost depistat vineri infestat cu stafilococul auriu, astfel că numărul micuţilor bolnavi a ajuns la opt.

Tot vineri au fost făcute publice analizele de la Direcţia de Sănătate Publică. Acestea relevă că o parte a angajaţilor maternităţii erau infectaţi cu acest stafilococ, iar bebeluşii au luat de la ei microbul periculos şi foarte rezistent la o gamă largă de antibiotice.

Maternitatea a fost renovată şi redeschisă în urmă cu câteva săptămâni, însă în ciuda acestui fapt condiţiile de igienă lăsau de dorit. Inspectorii DSP vor dispune măsuri dure la această unitate, care a fost deja închisă. Prefectul de Suceava a cerut serviciului de ambulanţă să suplimenteze numărul maşinilor, pentru ca nou-născuţii şi femeile care intră în travaliu să fie transportaţi de urgenţă de la Rădăuţi la Suceava.