Românii sunt ţinta unei escrocherii care se foloseşte de brandul McDonalds. Prin aplicaţia de mesagerie WhatsApp a fost lansată un nou tip de înşelătorie prin care s-ar acorda cupoane promoţionale de 75 de lei pentru a cumpăra produse în lanţul de restaurante McDonalds.          

 

Specialiştii avertizează că nu trebuie accesat site-ul din mesaj oferit prin WhatsApp pentru a nu cădea în capcana infractorilor cibernetici.

 

Specialiştii Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) au avertizat asupra unei escrocherii şi au recomandat celor care primesc mesajul prin aplicaţia WhatsApp să nu completeze chestionarul din site-ul indicat în mesaj şi nici să dea mai departe mesajul.

 

„O nouă campanie de tip #scam, aceeaşi metodă folosită de infractorii cibernetici. Aceştia au copiat elemente din identitatea vizuală a McDonald’s Romania şi oferă ‘vouchere’ de 75 de RON clienţilor. Pentru a primi ‘premiul’ trebuie să distribui mesajul ‘promoţional’ prin aplicaţia WhatsApp către 30 de prieteni. REŢINEŢI faptul că astfel de concursuri/promoţii trebuie să se regăsească inclusiv pe canalele oficiale ale companiei (site, social media), ceea ce nu se întâmplă nici în acest caz! #CERT #cybersecurity”, au avertizat specialiştii CERT-RO.

 

Astfel de campanii puse la cale de escroci au ca scop colectarea de date personale sau retragerea unor sume de bani de pe cardurile celor păcăliţi.

 

 

Sursa: www.evz.ro