Faimosul realizator de la TVR, Titus Munteanu, a suferit miercuri un stop cardio respirator, în timp ce se afla internat într-un spital din Capitală.

Titus Munteanu a murit  la 72 de ani. Realizatorul TV era internat de aproximativ două săptămâni în spital, pentru mai multe afecţiuni, la secţia de Terapie Intensivă. Titus Munteanu a murit la Spitalul "Marius Nasta" din Capitală. Familia a interzis medicilor să ofere detalii despre starea de sănătate a fostului realizator TV, înainte de decesul acestuia.

A fost unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori de programe TV, cu aproape 50 de ani de carieră. Printre cele mai populare emisiuni ale sale se numără „Şcoala vedetelor“ (cu care în 1996 a fost premiat cu Trandafirul de Argint la Montreux - cel mai mare festival de televiziune din lume), „Numai cu acordul minorilor“ şi „Televiziunea copiilor“.

A descoperit talente, a contribuit la apariţia pe micul ecran a unor nume ca Angela Similea, Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Marius Ţeicu, Elena Cârstea sau Phoenix (chiar prima prezenţă la TV a formaţiei i se datorează).

Emisiunea "Şcoala vedetelor" a fost un proiect original de mare succes, a obţinut şi un Trofeu unic pentru televiziunile din România la Montreux (1996). Şcoala Vedetelor a landat o serie de vedete adorate de noua generaţie dintre care îi amintim pe Călin Goia(Voltaj), Nadine, Mălina Olinescu,Călin Geambaşu sau Adi Despot. La Antena 1 a iniţiat şi realizat un alt proiect impresionant, Echipa fantastică (1998). Mulţi ani a fost alături de Festivalul de la Mamaia. Alte proiecte, gen Numai cu acordul minorilor, n-au avut continuitate, spre regretul celor mici. A iniţiat şi o „televiziune a copiilor”, dar n-au fost fonduri suficiente…

Tot Titus Munteanu este creatorul emisiunii de mare succes O dată -n viaţă (TVR1).