Sunt zile cruciale pentru regimul preşedintelui Viktor Ianukovici, a cărui apropiere de Kremlin a stârnit manifestaţii antiguvernamentale care continuă de o săptămână fără întrerupere. Aproximativ 200.000 de manifestanţi proeuropeni s-au adunat, duminică, în Piaţa Independenţei din Kiev, cerând demisia preşedintelui Viktor Ianukovici, relatează AFP.

Organizatorii protestelor anunţă că numărul celor care vor ieşi pe străzile din Kiev pentru a cere demisia preşedintelui va fi cel mai mare de până acum.

Piaţa e baricadată. Oamenii au decopertat scheletul unui brad din metal, înalt de vreo 20 de metri, şi au folosit cartoanele şi crengile ca să blocheze căile de acces.  O stradă din centrul Kievului a fost blocată de autobuze şi vehicule ale poliţie. Pe această stradă, cuprinsă între sediul guvernului şi Hotelul Kiev, are loc un protest pro-guvernamental. Forţele de ordine blochează complet accesul în acest perimetru. 

Protestatarii anti-guvernamentali au ridicat iar baricade la toate căile principale de acces în piaţă şi încearcă să blocheze sediul guvernului. Serviciul ucrainean al Europei Libere relatează că la această oră nimeni nu mai poate intra în Piaţa Independenţei din Kiev, unde se desfăşoară o amplă demonstraţie anti-guvernamentală şi anti-prezidenţială. 

Protestatarii s-au organizat şi au pus în funcţiune un sistem pentru distribuirea de alimente celor care au ocupat piaţa.