Compania Chevron a anunţat în această dimineaţă că a reluat operaţiunile de explorare la Pungeşti. Gardurile ce împrejmuiau terenul Chevron şi care au fost dărâmate ieri de către protestatari, au fost reinstalate de salariaţi. Protestatarii au decis să organizeze o nouă demonstraţie într-o localitate vecină cu Pungeşti, Armăşoaia. Jandarmii blochează în acest moment accesul către terenul proprietate a companiei americane Chevron.

Într-un comunicat de presă publicat în această dimineaţă, compania americană Chevron declară că va relua operaţiunile de explorare a zăcămintelor de la Pungeşti, folosind tehnologii convenţionale.

Compania Chevron şi-a suspendat activitatea sâmbătă la prânz, după ce zeci de protestatari au intrat pe terenul companiei şi au dărâmat gardul împrejmuitor în proporţie de 90 la sută. În urma incidentelor, compania petrolieră a făcut reclamaţie la Poliţie prin care solicită declanşarea unei anchete şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate. Forţele de ordine au format filtre pe drumul judeţean Vaslui-Gârceni, fiind legitimate toate persoanele care circulă în zonă.

Circa 400 de persoane au declanşat, sâmbătă, un protest, pe marginea drumului Vaslui-Gârceni, faţă de intenţia Chevron de a amplasa în zonă prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui.

Protestatarii, în majoritatea lor localnici, dar şi din alte oraşe precum Iaşi, Bucureşti, Braşov, Sibiu, s-au adunat pe terenul proprietate privată al unei persoane fizice din comuna Pungeşti, vizavi de suprafaţa de teren luată în concesiune de către Chevron. Manifestanţii au scandat lozinci împotriva companiei petroliere, a Jandarmeriei şi a Guvernului.