Deputatul USR Matei Dobrovie a anunţat joi dimineaţă pe Facebook că susţine iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei în sensul redefinirii familiei drept căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, susţinând că ”deşi familia se confruntă cu multe probleme – violenţa domestică, rata mare a divorţurilor, copii cu părinţi plecaţi în străinătate –, totuşi, ea este cea mai potrivită formă de convieţuire şi mediul cel mai prielnic pentru creşterea şi educarea copiilor”.

 

Odată cu acest anunţ, Dobrovie şi-a anunţat şi demisia din USR.

 

Postarea lui Matei Dobrovie conţine însă o serie de contradicţii de la o frază la alta. Pe de o parte, el susţine că ”interesul superior al copilului este să crească” într-o familie formată din bărbat şi femeie. În următoarea frază, Dobrovie admite totuşi că şi familie monoparentale ar trebui susţinute şi, mai mult, ”ele trebuie sprijinite chiar mai mult decât cele în care există doi părinţi”.

 

”Afirmaţia că referendumul este „al lui Dragnea” este falsă”, mai spune Dobrovie. Apoi, două fraze mai jos se contrazice din nou: ”dacă PSD chiar ar fi vrut să se organizeze referendumul pentru definirea căsătoriei, ar fi făcut-o demult. Tragerile de timp repetate arată însă că Dragnea şi compania au vrut doar să mimeze că susţin referendumul şi să îl folosească drept sperietoare şi ca mijloc de a distrage atenţia de la atacurile asupra justiţiei şi deteriorarea economiei”.

 

Totodată, Matei Dobrovie critică actuala conducere a USR, pe care o acuză că a deturnat partidul fondat de Nicuşor Dan, folosind o temă sensibilă, divizivă, cea a familiei, pentru a prelua puterea.

 

Jurnalistul Vlad Stoicescu, de la platforma ”Să fie lumină”, arată că Dobrovie este preşedintele unei delegaţii parlamentare care reprezintă România la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei (AIO), un organism internaţional care cuprinde parlamentari din toate ţările ortodoxe – şi care, cel puţin după organigrama organelor de conducere, pare controlat de Rusia.

 

”Mai pe şleau, AIO este o reţea de promovare parlamentară a intereselor politice bisericeşti – dar şi o reţea de coordonare în acţiunile regionale de corijare a prevederilor legale, astfel încât ele să cadreze cu valorile morale ale ortodoxiei. Actualul preşedinte al Adunării Generale AIO este Sergei Gavrilov, membru în Duma rusă din partea Partidului Comunist (!), preşedinte al unei comisii pentru dezvoltarea societăţii civile şi organizaţiilor religioase. Gavrilov este una din curelele de transmisie ale Bisericii Ortodoxe din Rusia. În Secretariatul Internaţional al AIO, Dobrovie este coleg de echipă de conducere cu Dmitry Sablin, unul dintre cei mai bogaţi parlamentari din Dumă, un promotor fervent al valorilor tradiţionale”, a scris jurnalistul pe Facebook.

 

Dobrovie este al patrulea deputat USR care părăseşte partidul. Primul a fost chiar Nicuşor Dan, care odată cu demisia de la şefia formaţiunii, a părăsit şi partidul pe care l-a fondat, motivul fiind chiar această temă: poziţionarea faţă de redefinirea familiei în Constituţie. El îşi dorea ca USR să nu se poziţioneze oficial, dar majoritatea membrilor au votat pentru poziţionarea împotriva modificării legii fundamentale.

 

În urma unor conflicte interne, au mai părăsit USR deputaţii Oana Bîzgan şi Adrian Dohotaru.

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro