Un avion militar Ilyushin Il-20 cu 14 militari la bord a dispărut de pe radare deasupra Mării Mediterane, transmite Ministerul rus al Apărării, conform BBC şi TASS.

 

“Incidentul a avut loc în timp ce patru avioane F-16 ale Forţelor Aeriene israeliene şi o fregată franceză efectuau mai multe atacuri în vestul Siriei”, a precizat ministerul.

 

“La 17 septembrie, la ora 23:00, ora Moscovei, legătura cu echipajul avionului rusesc Il-20 a fost pierdută deasupra Mării Mediterane, când avionul se întorcea la baza aeriană din Khmeimim, la 35 kilometri de coasta Siriei.

 

Avionul a dispărut de pe radare în timpul unui atac desfăşurat de patru avioane F-16 israeliene asupra ţintelor siriene din provincia Latakia. În acelaşi timp în care a fost semnalată dispariţia, radarele ruseşti au detectat lansări de rachete din fregata franceză Auvergne, care se afla în apropiere.

 

La bord erau 14 militari, iar în acest moment nu se cunosc informaţii despre starea lor. Comandamentul bazei aeriene ruseşti de la Khmeimim a lansat o operaţiune de căutare şi salvare”, transmite Ministerul rus al Apărării.

 

Un purtător de cuvânt al armatei franceze a negat implicarea Franţei: „Armata franceză neagă orice implicare în acest atac”.

 

Armata israeliană a refuzat să comenteze incidentul: „Nu comentăm asupra rapoartelor străine”.

 

De asemenea, şi reprezentanţii Pentagonului au negat orice implicare. „Rachetele nu au fost lansate de armata americană. Nu avem nimic de adăugat”, a menţionat un purtător de cuvânt.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro