Gazele de şist reaprind protestele la Pungeşti. Sătenii au ieşit din nou în stradă în această dimineaţă după ce angajaţii Chevron, protejaţi de jandarmi, au încercat să instaleze utilajele de forare.

Jandarmii au intervenit din nou, luni, în jurul orei 12.00, pentru a îndepărta de pe carosabil câteva zeci de persoane care protestează la Pungeşti şi care blocau accesul maşinilor Chevron pe terenul pe care compania va amplasa sonda de explorare a gazelor de şist.

Aproximativ 40 de localnici din Pungeşti care se opun explorării gazelor de şist şi care protestează în faţa gardurilor montate de Jandarmerie au încercat din nou, în jurul orei 12.00, să împiedice accesul maşinilor Chevron.

O parte din protestatari, între care şi un preot, s-au aşezat pe carosabil în momentul în care au văzut că maşinile de la Chevron intenţionează să intre în perimetrul asigurat de către Jandarmerie.

În aceste condiţii, aproximativ 80 de jandarmi au intervenit în forţă şi i-au ridicat de pe şosea pe protestatari, în timp ce alţii au fost împinşi pentru a elibera şoseaua. După îndepărtarea oamenilor de pe şosea, mai multe maşini ale Chevron au trecut spre terenul pe care ar urma să fie amplasată sonda de explorare a gezelor de şist.