Poliţiştii ucraineni au descoperit două hectare plantate cu canabis în apropierea satului Câşliţa, pe un braţ al Dunării de pe teritoriul ţării vecine.

 

Agenţii poliţiei şi grănicerii ucrainei au descoperit la începutul lunii august, pe o insulă de pe raza satului Câşliţa din regiunea Izmail, în partea ucraineană a Deltei Dunării o plantaţie de canabis întinsă pe 2 hectare, potrivit Dumskaia.

 

Când au intervenit poliţiştii, pe câmp era un tractor care strângea recolta, dar şi un paznic înarmat.

 

Plantele deja cultivate au fost distruse de poliţie. Se estimează că pe plantaţie erau în jur de 75.000 de plante de canabis.

 

Terenul aparţinea unei cooperative agricole, condusă de un politician local din Ucraina. Este vorba despre Anatolii Cerednicenko, reprezentant al partidului „Blocul Opoziţiei” (pro-rus, succesorul Partidului Regiunilor al lui Ianukovici) în Consiliul Regional al regiunii Odessa.

 

Pe un teren al aceleiaşi cooperative a fost găsită şi în septembrie 2017 o plantaţie de canabis, întinsă pe 1 hectar şi jumătate. Ancheta în dosarul respectiv nu a fost încă finalizată. Cei găsiţi vinovaţi riscă de la 3 la 7 ani după gratii pentru producţie şi trafic de droguri.

 

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro