Florin Morariu, care a ajuns în atenţia presei după atacul terorist de pe Podul din Londra, fiind supranumit „eroul cu făcăleţ”, va fi premiat de Poliţia Metropolitană a Marii Britanii.

 

Ieşeanul a declarat, luni, pentru Mediafax, că Poliţia Metropolitană l-a informat că îl va premia în 21 august.

 

„Am primit un e-mail din partea Metropolitan Police. I-am contactat şi m-au anunţat că, pe 21 august, trebuie să merg în Londra, la sediul lor, pentru a fi premiat. Mă bucur că, după anunţul că voi primi distincţia din partea Reginei Marii Britanii, acum am fost anunţat şi de Metropolitan Police că voi fi premiat. Deşi a trecut mai bine de un an de la atentatele din Londra, mă bucur că nu am fost uitat. Aştept un semnal din partea Metropolitan Police, pentru a merge la Londra”, a declarat Florin Morariu, conform agenţiei de presă.

 

Morariu va primi şi distincţia „The Queen’s Commendation for Bravery”, pentru faptele de care a dat dovadă în timpul atacului terorist din iunie 2017. Distincţia reprezintă o formă de recunoaştere a unui comportament brav al militarilor şi civililor, demonstrat în anumite circumstanţe deosebite şi în numele naţiunii britanice.

 

Florin Morariu a ajuns în atenţia presei după atacul din noaptea de 3 spre 4 iunie 2017, când trei persoane au intrat cu o dubă în mulţimea de pe Podul Londrei. La acel moment, românul lucra într-o brutărie. Într-un filmuleţ, el a surprins cu telefonul mobil momentele şi le-a povestit colegilor cum l-a lovit pe unul dintre terorişti. Totodată, el îi cere unui alt coleg să aducă „un făcăleţ” din bucătărie, ca să se apere de atacatori.

 

 

 

 

 

Sursa: www. stirileprotv.ro