Incident şocant în SUA.  Un avion de pasageri a decolat fără autorizaţie de pe aeroportul Seattle-Tacoma. Toate zborurile au fost blocate pe aeroport, relatează BBC.

Potrivit autorităţilor americane, un angajat al aeroportului a realizat o decolare neautorizată cu un avion de pasageri fără niciun călător la bord. Aeronava s-a prăbuşit ulterior în mare.

Identitatea bărbatului care a furat avionul nu este încă cunoscută. Avioane de luptă americane au fost trimise pe urma aeronavei furate - un model Horizon Air Q400, cu o capacitate de 78 de locuri.

O înregistrare cu aeronava care zbura în jurul aeroportului a fost publicată pe social media.

Două avioane militare F-15 au supravegheat şi urmărit avionul la decolare, dar nu au intervenit în incident, au precizat serviciile poliţiei locale, citate de AFP. De altfel poliţia a respins orice caracter terorist al incidentului.

“Nu este un incident terorist. Informaţia este confirmată. Este vorba de sinuciderea unui singur om. Ştim cine este. Nimeni altcineva nu este implicat”, a subliniat pe Twitter poliţia din comitatul Pierce, fără să ofere precizări cu privire la identitatea autorului şi circumstanţele zborului avionului.

O altă înregistrarea publicată pe Twitter suprinde momentul în care avionul s-a prăbuşit.