Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, sâmbătă, la Frătăuţii Vechi, judeţul Suceava, în timpul unor zboruri de antrenament, iar apoi s-au prăbuşit în afara pistei. Unul dintre piloţii implicaţi în accidentul aerian din Suceava a murit, iar pentru celălalt a fost solicitat un elicopter SMURD care să îl ducă la spital.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), pilotul găsit inconştient a fost declarat decedat.

„Pilotul inconştient a fost declarat decedat. Celălalt pilot a fost extras din avion şi stabilizat de către echipajele medicale. S-a solicitat elicopterul SMURD în vederea transportării pilotului la UPU Iaşi”, a transmis IGSU.

Accidentul a avut loc în apropierea aerodromului de la Frătăuţii Vechi, iar cele două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit îăn aer, prăbuşindu-se în afara pistei.

Nu au fost alte persoane care să fi fost în pericol, accidentul având loc în timpul unui zbor de antrenament.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, în timpul unor zboruri de antrenament, două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer, unul dintre piloţi fiind în stare gravă, inconştient.

„Cei doi piloţi de la manşă au rămas încarceraţi, iar unul dintre ei este inconştient. Nu au fost înregistrate alte victime”, a spus Găleată.

La faţa locului, în Frătăuţii Vechi, acţionează o autospecială de stingere şi descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.