Este steag roşu în tot sudul litoralului, iar în Eforie scafandrii nu pot intra în marea agitată unde un bărbat a fost luat, joi seară, de curenţi.

 

Şi la Neptun, curenţii puternici au smuls un băiat de 12 ani din braţele tatălui său. Salvamarii îi atenţionează pe turişti ca marea este agitată, iar curenţii puternici sunt exterm de periculoşi. Cei mai vulnerabili sunt copiii, dar şi înotătorii experimentaţi pot fi traşi cu uşurinţă în larg de curenţi.

 

Pe plajă din Eforie, alarma s-a dat, joi seara, în jurul orei 19.00 când familia bărbatului a cerut ajutorul salvamarilor.

 

Omul, în varsa de 60 de ani, a intrat în mare în ciuda steagului roşu care era arborat, şi nu s-a mai întors. Scafandrii l-au căutat, dar nu au reuşit să dea de urma lui şi au încercat să reia căutările vineri dimineaţa însă din cauza valurilor mari şi a curenţilor puternici nu au putut intra în mare.

 

Şi tot în sudul litoralului, un băiat de 12 ani a fost smuls de curenţi din braţele tatălui şi purtat în larg. Tatăl copilului a încercat să îl salveze însă epuizat de efort a cerut ajutor şi au fost traşi amândoi de câţiva turişti.

 

Salvamarii ne averizeaza că marea este furioasă tocmai de aceea este arborat steagul roşu care interzice categoric scăldatul. Curenţii sunt puternici, mai ales pentru copii care pot fi duşi spre larg la aproape 100 de metri în mai puţin de 2 minute.

 

Şi pe plajele din nord a fost arborat steagul roşu, vineri dimineaţa.

 

 

 

 

Sursa:  www.stirileprotv.ro