Un jandarm din Bucureşti care a intervenit, joi seara, într-un conflict şi a încătuşat un om al străzii, a aflat cu stupoare că individul extrem de violent care se bătuse cu doi controlori RATB ar fi infectat cu HIV.

 

Problema este că în momentul încătuşării, jandarmul a fost zgâriat la o mână şi a intrat în contact cu sângele agresorului. Omul se teme acum că ar putea fi şi el infectat cu HIV.

 

Conflictul a început într-o staţie RATB în Piaţa Universităţii. Doi controlori tocmai amendau un călător care circulă fără bilet, când individul s-a apropiat pe trotuar de ei şi a început să-i lovească fără motiv. Scenă a fost văzută de un echipaj al jandarmeriei care a intervenit.

 

Din spusele jandarmilor, agresorul extrem de violent, a opus rezistenţă şi apoi le-a spus după încătuşare că ar fi infectat cu HIV. Cum unul din jandarmi fusese murdărit de sânge pe unul din braţe, colegii l-au dus imediat la spital. Aici au primit confirmarea că individul arestat figura în evidenţele medicale că fiind infectat cu virusul HIV.

 

Medicii i-au administrat imediat jandarmului un tratament specific în aceste cazuri şi i-au recoltat probe de sânge. Din păcate, bărbatul va trebui să aştepte câteva săptămâni până la un diagnostic provizoriu şi câteva luni până la un răspuns sigur.

 

Între timp pe numele agresorului în vârstă de 27 de ani a fost deschis un dosar penal pentru ultraj şi a fost dus la Secţia 1 pentru audieri. Se pare că acesta ar avea şi probleme psihice aşa că a fost internat la spitalul Obregia până când procurorii vor decide dacă cer arestarea lui.

 

 

 

 

 

Sursa:  www.stirileprotv.ro