Un oficial local a declarat pentru Reuters că primii doi membri ai echipei de fotbal captivă într-o peşteră în nordul Thailandei au fost salvaţi. Operaţiunea de salvare a celor 12 copii şi a antrenorului lor blocaţi de două săptămâni într-o peşteră din Thailanda este în curs de desfăşurare, duminică, anunţă BBC. În apropierea peşterii în care sunt captivi 12 copii, membri ai unei echipe de fotbal, şi antrenorul lor a început ploaia torenţială, care ar putea îngreuna eforturile autorităţilor, scrie The Guardian.

„Doi copii au ieşit. Ei se află momentan la spitalul situat în apropierea peşterii”, a declarat Tossathep Boonthong, şeful Departamentului de Sănătate din provincia Chiang Rai.

„Momentan are loc o examinare fizică. Încă nu au fost transportaţi la spitalul Chiang Rai”, a adăugat el.

Echipele de salvatori au intrat în peşteră la ora locală 10:00 (3:00 GMT). conform coordonatorului operaţiunii, Narongsak Osottanakorn.

Tot personalul neesenţial pentru operaţiune a fost îndepărtat de la intrarea în peşteră, rămânând doar echipele de scafandri, medicii şi forţele de securitate.

Cel mai devreme, primul copil ar putea fi scos la suprafaţă duminică la ora locală 21:00 (16:00 GMT), a anunţat un oficial, care a adăugat că atât grupul de copii, cât şi familiile lor au fost informaţi în legătură cu acest plan.

În misiunea de salvare sunt implicaţi 13 scafandri străini şi alţi cinci din cadrul Marinei Thailandeze.

Cei 12 băieţi şi antrenorul lor sunt blocaţi în peşteră din 23 iunie, cand apa a inundat galeriile.