Un copil de un an a scăpat viu de sub tren azi-dimineaţă la Timişoara. Mecanicul de locomotivă l-a văzut la timp pe şine şi a frânat. Când s-a dat jos ameţit de spaimă, bărbatul a văzut că pruncul a avut mare noroc: a stat chiar între liniile de cale ferată şi a scăpat neatins. Mult după ce au început să se agite ceferiştii a apărut şi tatăl, care le-a explicat... că bebeluşul a plecat singur de acasă.

La intrarea în gara de sud din Timişoara, mecanicul unui tren de pasageri a observat că mişca ceva între şine. Când a văzut că urma să treacă peste un copilaş a tras de frână cât a putut de tare.

Doru Gabor, mecanic: Copilul plângea, l-am scos de sub automotor de sub săgeată, l-am luat în braţe, l-am liniştit şi l-am dus înăuntru în motor, l-am verificat să văd dacă nu este rănit rănit.

Mecanicul de locomotivă a anunţat imediat dispeceratul şi l-a dus pe bebeluş în gara Timişoara Nord unde îl aştepta o mulţime de lume: medicii de la ambulanţă şi ceferişti îngrijoraţi de soarta copilului.

Mihai Gafencu, purtător de cuvânt, Spitalul de copii „Luis Ţurcanu”: S-au efectuat investigaţiile de bază clinice şi radiologice şi nu are niciun segment afectat, este desigur puţin ars de soare şi cu câteva zgârieturi.

Bebeluşul care a scăpat teafăr de sub tren a devenit rapid vedetă.

Doru Gabor, mecanic: Oamenii l-au mângâiat, i-au dat fel şi fel de cornuleţe, prăjiturele şi copilul se uita... e un copil de maxim un an, nu putea să vorbească.

Într-un târziu a ajuns la spital şi tatăl copilului peste care trecuse trenul.

Samson Varga, tatăl copilului: Socru pleca la magazin şi o mers copilul după el şi n-o băgat seamă că copilul s-o dus după el şi o aflat poliţia pe linie şi l-o luat.

Bebeluşul nu a mai ajuns acasă. A fost preluat de asistenţii sociali care vor decide dacă este în siguranţă cu familia lui.

Până atunci, poliţiştii i-au amendat pe părinţii copilului cu 500 de lei.