Cinci oameni au fost împuşcaţi mortal şi alţii au fost răniţi după ce un bărbat a deschis focul la sediul unui ziar din oraşul Annapolis, statul american Maryland, au anunţat, joi, oficiali ai autorităţilor locale, citaţi de CBS News.

Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţi, numeroase focuri de armă s-au auzit, joi după-amiază, la sediului Capital Gazette din Bestgate Road, după ce un bărbat a intrat în clădirea în care se află sediul publicaţiei locale Capital Gazette, care este deţinută de Baltimore Sun.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei comitatului Anne Arundel, statul Maryland, locotenentul Ryan Frashure, a precizat, într-o declaraţie de presă, că forţele de ordine au răspuns în doar 60 de secunde după ce un apel la numărul de urgenţă anunţa focuri de armă la sediul Capital Gazette din Bestgate Road.

Un bărbat a fost reţinut la scurt timp după sosirea forţelor de ordine. Potrivit CBS, este vorba despre un tânăr de aproximativ 20 de ani, care avea asupra sa o puşcă.

Poliţia nu a dorit să ofere informaţii în legătură cu identitatea suspectului.

Incidentul s-a petrecut la ora locală 14:30, la sediului Capital Gazette din Bestgate Road.

Phil Davis, reporter la Gazette, a scris, pe Twitter, că se afla în clădire în momentul incidentului şi că atacatorul a tras numeroase focuri de armă prin geamul de la intrarea în sediu, unde se aflau numeroşi angajaţi.

Impresionante forţe de ordine au fost mobilizate în zonă, zeci de angajaţi ai publicaţiei Capital Gazette fiind evacuaţi din clădire.