Cel puţin 17 tineri, între care opt minori, şi-au pierdut viaţa, sâmbătă în zori, într-un club din capitala Venezuelei, Caracas, după ce în incinta acestuia a izbucnit o încăierare, iar o persoană a aruncat cu o grenadă lacrimogenă, ceea ce a provocat o busculadă, a anunţat ministrul venezuelean de Interne şi Justiţie, Nestor Reverol, transmite AFP.

„O încăierare a izbucnit în zorii zilei, iar una dintre persoanele implicate a aruncat cu o grenadă lacrimogenă, ceea ce a declanşat o busculadă printre cei 500 de oameni care se aflau în club (...), provocând moartea a 17 dintre aceştia”, a explicat la televiziune Reverol.

Victimele au murit prin asfixiere şi din cauza traumatismelor multiple, au precizat autorităţile.

Tragedia s-a produs în timpul unei petreceri de absolvire organizate de tinerii liceeni din cartierul El Paraiso.

Ministrul venezuelean a mai anunţat că şapte persoane au fost arestate până acum în acest caz, dintre care doi minori, unul dintre aceştia fiind cel care ar fi aruncat cu grenada lacrimogenă.

Patronul clublului a fost de asemenea arestat, pentru nerespectarea „măsurilor ce trebuie aplicate (...) pentru a se împiedica intrarea cu arme de foc şi muniţie” în locurile publice, a mai precizat ministrul Nestor Reverol.