Procurorii din Maramureş continuă cercetările pentru identificarea persoanei care a ucis fetiţa de cinci ani din Baia Maia şi aşteaptă rezultatul probelor ADN pe baza cărora vor stabili exact ce s-a întâmplat.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, Bogdan Gabor, a declarat pentru News.ro că procurorii analizează probe, aşteaptă rezultatul altor probe, printre care şi cele ADN.

El a precizat că, din probele administrate până în prezent, rezultă că fetiţa a fost omorâtă.

“Omorul este clar. Se lucrează să vedem ce probe sunt să stabilim încadrarea juridică, dacă a fost omor calificat sau omor deosebit de grav”,a afirmat procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

De asemenea, anchetatorii au menţionat că există şi urme de agresiune sexuală pe trupul fetiţei.

Procurorii continuă investigaţiile pentru a stabili cu exactitate cum a fost ucisă fetiţa, dar şi pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanei sau persoanelor care au făcut acest lucru.

Poliţiştii au fost sesizaţi, luni seară, în jurul orei 23.29, în urma unui apel la 112, că o fetiţă în vârstă de cinci ani dispăruse de la domiciliu de luni după amiază, de la ora 15.00.

Poliţiştii au început căutările şi au reuşit în scurt timp să o găsească pe fetiţă, aceasta fiind decedată. Trupul acesteia a fost descoperit pe strada Electrolizei din municipiul Baia Mare, în apropierea zonei în care fetiţa locuia cu familia.

Cadavrul a fost dus la morga spitalului pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei decesului.