Cel de-al treilea turist dispărut în Munţii Făgărăş a fost descoperit, miercuri, în momentul în care echipele de salvatori au coborât la trupurile celorlalte două persoane care fuseseră localizate încă de marţi din elicopter. Operaţiunea recuperare a trupurilor este în plină desfăşurare.

Preşedintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, a declarat pentru News.ro, miercuri, că echipele de salvatori au coborât în zona în care marţi fuseseră localizate cele două trupuri, iar cu acest prilej l-au găsit şi pe al treilea dispărut.

“Ieri (marţi - n.r) au fost identificate două trupuri în două locaţii diferite, erau practic pe două văi. Astăzi echipele de salvatori s-au dus cu elicopterul şi când au coborât la una dintre aceste persoane l-au văzuit şi pe cel de-al treilea. Erau în apropiere unul de altul”, a afirmat Sabin Cornoiu.

El a menţionat că operaţiunea de recuperare a celor trei trupuri este în plină desfăşurare. Acestea vor fi duse, fie în creastă, fie la baza văii, în funcţie de configuraţia terenului.

Şeful Salvamont România a precizat că operaţiunea este foarte dificilă, existând risc de producere a avalanşelor şi de căderi de pietre.

Salvamontiştii au reuşit să localizeze, până marţi seară, doi dintre cei turişti daţi dispăruţi în Munţii Făgăraş, dar recuperarea trupurilor a fost programată pentru ziua de miercuri.

Cei trei turişti sunt din Iaşi. Doi aveau 60 de ani, iar al treilea fiind minor, de 17 ani. Autoturismul acestora a fost găsit parcat în curtea unei mănăstiri din satul braşovean Breaza, unde s-ar fi aflat încă din 30 martie, conform localnicilor.

Dispariţia lor a fost raportată în urmă cu o săptămână, însă căutările au început în urmă cu trei zile, cu elicopterul, pentru că familia nu se arătase îngrijorată