Peste două sute de noi cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămâmă, cele mai mule fiind în judeţul Buzău. De asemenea, se investighează un posibil nou deces apărut în judeţul Constanţa. Potrivit statisticilor, numărul total al cazurilor de rujeolă a ajuns la 11.784.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţă că, în săptămâna 26.03 – 30.03.2018, au fost raportate încă 215 cazuri noi de rujeolă, în 20 de judeţe şi în municipiul Bucuresti.

Cele mai multe cazuri, respectiv 57, s-au înregistrat în Bacău, iar număr mare de îmbolnăviri a mai apărut în judeţele Prahova (26), Constanţa (21), Neamţ (19), Vrancea (11). S-au mai înregistrat câte 11 cazuri în Iaşi şi Olt.

Numărul total de cazuri confirmate de la debutul epidemiei a ajuns la 11.784, din care 45 de decese.

”Un al 46-lea deces posibil datorat rujeolei se afla in curs de confirmare/infirmare în judeţul Constanta”, au precizat specialiştii CNSCBT.

Cele mai multe decese provocate de rujeolă sunt în judeţul Timiş, respectiv 9. S-au mai înregistrat decese în judeţele Arad (6), Dolj (7), Bacău (4) câte trei în Caraş-Severon şi Neamţ şi câte unul în judeţele Bihor, Braşov, Calaraşi, Cluj, Ialomiţa, Iasi, Prahova, Satu Mare, Suceava, Vaslui, Galati, Mures şi Bucureşti.