Poliţiştii din Olt desfăşoară vineri dimineaţă 5 percheziţii în judeţele Olt şi Dâmboviţa, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 4.000.000 de lei, prin evaziune fiscală, urmând să fie puse în executare 5 mandate de aducere.

"La data de 16 februarie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa efectuează 5 percheziţii în judeţele Olt şi Dâmboviţa. Percheziţiile sunt efectuate la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală", anunţă Poliţia.

Administratorii unei firme din judeţul Olt sunt bănuiţi că, în perioada 2012- 2014, ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de animale vii de la mai multe societăţi comerciale, de tip fantomă, scopul final fiind acela de a diminua obligaţiile de plată către bugetul de stat, prin sustragerea de la plata impozitului pe profit şi a TVA.

Plăţile între firme ar fi fost făcute în numerar, iar bunurile a căror provenienţă nu a putut fi justificată ar fi fost tranzacţionate ulterior.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de 3.964.989 lei.

Vor fi puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi  duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La acţiune participă poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Olt şi Dâmboviţa.