Ajutori de şerif din comitatul Broward, în Florida, au intervenit, miercuri, în urma semnalării unui incident armat, aflat în curs, la un liceu din localitatea Parkland, a anunţat biroul şerifului, relatează Reuters.

La Liceul Marjory Stoneman Douglas s-a instituit un ”cod roşu”, iar accesul a fost interzis, însă nu existau informaţii despre victime, a declarat i purtătoare de cuvânt a biroului şerifului.

Potrivit postului local de televiziune FOX-10, cinci persoane au fost văzute în timp ce primeau îngrijiri de la paramedici, în timp ce alţi elevi părăseau încolonaţi şcoala.

Parkland se află la aproximativ 24 de kilometri de Fort Lauderdale.

Pe de altă parte, biroul şerifului a anunţat că ”existăinformaţii despre mai multe victime”, a avertizat că atacatorul era în continuare în libertate şi a îndemnat populaţia să evite zona, relatează BBC.

În iamgini filmate din elicopter apar poliţişti înarmaţi în incinta liceului.

Departamentul Poliţiei din Coral Springs a postat pe Twitter instrucţiuni adresate profesorilor şi studenţilor să ”rămână baricadaţi înăuntru până ajunge poliţia” la ei.

În filmări live de la faţa locului, apare un mic număr de elevi în curs de evacuare.

FBI a anunţat că se află la faţa locului şi asistă forţele locale.

Potrivit televiziunilor americane, numeroşi părinţi ai elevilor s-au adunat în jurul perimetrului instituit de forţele de ordine.

”Preşedintele a fost informat despre atacul armat la liceul din Florida”, a anunţat un adjunct de purtător de cuvânt de Casa Albă, Lindsay Walters.

”Monitorizăm situaţia. Ne gândim şi ne rugăm pentru cei afectaţi”.