Principala ipoteză a anchetatorilor este că directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi şi-ar fi ucis soţia din cauza geloziei, după care s-ar fi sinucis, spun surse din rândul anchetatorilor.

Surse din rândul anchetatorilor iau în calcul varianta ca Bogdan Maleon (42 de ani) să-şi fi sugrumat soţia pe fondul geloziei, după care s-a spânzurat de o grindă.

Pe de altă parte, prietenii celor doi soţi spun că nu înţeleg cum s-a putut întâmpla tragedia, însă recunosc că Bogdan şi Anda Maleon erau două persoane retrase, ambii fiind preocupaţi de carieră.

Fostul coleg de bancă din timpul liceului al lui Bogdan Maleon spune despre acesta că era un exemplu de eleganţă pentru cei din jur.

"Am primit cu mare durere în suflet vestea trecerii în nefiinţă a fostului meu coleg de bancă din anii liceului, Bogdan Petru Maleon. Sufletul îmi este împietrit şi răvăşit la aflarea cumplitei veşti. Am fost prieteni foarte apropiaţi încă din anul 1990. Era un om de o înaltă ţinută intelectuală şi morală, un exemplu de eleganţă pentru toţi cei care l-am cunoscut. Dumnezeu să-l ierte!", scrie pe Facebook Bogdan Abălaşi, fost subprefect de Iaşi.

La rândul său, istoricul ieşean Dorin Dobrincu scrie, tot pe Facebook, că veştile rele vin când nu te aştepţi şi că "sunt cu atât mai greu de suportat când este vorba de apropiaţi, de prieteni".

La sfârşitul lunii trecute, Anda Elena Maleon, soţia directorului BCU Iaşi, scria pe reţelele de socializare mesajul: "Eu vreau ca la finalul vieţii să nu îmi fie ruşine de mine".

Pe 1 decembrie, Anda Maleon (38 de ani) se afla în staţiunea Durău cu mai mulţi prieteni. În nici o fotografie distribuită pe Facebook ea nu apare alături de soţul său.

Luni, cei doi soţi au fost găsiţi decedaţi în locuinţa lor, de către o rudă care venise să vadă de ce nu au ajuns la masa de Crăciun.


SURSA News.ro