Fiul cuplului ucis în localitatea Apa din judeţul Satu Mare a fost ridicat, luni, de către procurori, pentru audieri, fiind considerat suspect în cazul triplului asasinat, urmând să fie reţinut pentru 24 de ore.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au declarat, pentru News.ro, că în cazul triplei crime din satul Apa a fost ridicat pentru audieri fiul celor doi soţi ucişi şi nepotul bătrânei omorâte.

Procurorii spun că bărbatul, în vârstă de 33 de ani, este suspect de comiterea crimelor şi îl audiază, urmând să îl reţină pentru 24 de ore.

Procurorii nu oferă deocamdată informaţii suplimentare despre mersul anchetei.

Tânărul a fost ridicat după înmormântarea familiei sale, deocamdată el nerecunoscând crima.

Surse din rândul anchetatorilor spun că arma crimei nu a fost deocamdată găsită.

Localnicii afirmă că fiul soţilor Rentea s-a dovedit, în ultimele zile, foarte interesat de mersul anchetei şi a încercat în repetate rânduri să intre în casa în care a avut loc crima, dar nu a fost lăsat de către poliţişti.

Soţii Gheorghe Rentea (58 de ani) şi Niculina Rentea (55 de ani), precum şi mama femeii, Viorica Apan (79 de ani) au fost găsiţi morţi vineri dimineaţă, de către un vecin. Soţii erau morţi în curte, iar bătrâna, în casă.

Se crede că motivul asasinatului a fost jaful, într-un moment în care acasă era doar bătrâna. Cei doi soţi l-ar fi surprins pe atacator când au venit acasă, însă ar fi fost ucişi prin lovirea repetată cu un corp dur în cap, posibil un ciocan.

Unii localnici au declarat că bărbatul ucis, care lucrase ca şef de sală la un restaurant, obişnuia să dea bani cu camătă.