Un cetăţean român de etnie romă a fost condamnat la şase ani de închisoare în Marea Britanie pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu soţia lui gravidă, în vârstă de 12 ani, informează site-ul EssexLive.

Bărbatul, în vârstă de 25 de ani, s-ar fi căsătorit anul trecut cu adolescenta, înainte de a emigra în Marea Britanie.

Mariajul ilegal a fost adus în atenţia autorităţilor în aprilie 2017, după ce agenţii de poliţie au oprit în trafic o maşină în care se afla condamnatul şi soţia lui.

În cursul procesului, avocata bărbatului a susţinut că apartenenţa culturală a acuzatului reprezintă un factor important care diminuează gravitatea cazului.

"Este o practică larg răspândită, o tradiţie veche care este utilizată şi astăzi", a declarat avocata bărbatului, care a adăugat că cei doi tineri "trăiesc în afara societăţii formale din România".

"Etnicii romi sunt în continuare marginalizaţi - autorităţilor nu le pasă şi nu fac suficient pentru a gestiona această chestiune", a completat avocata.

Pe de altă parte, judecătoarea a motivat sentinţa afirmând că "vârsta consimţământului şi vârsta căsătoriei legale în România este aceeaşi cu cea din această ţară (Marea Britanie) - este de 16 ani".

"Activitatea sexuală cu copii este o încălcare a legii şi vorbim despre un copil de 12 ani, indiferent de cum sunt tradiţiile într-o altă ţară", a adăugat judecătoarea.

"Nu este cazul de consimţământ educat" a concluzionat judecătoarea, care a făcut referire şi la nivelul educaţional precar al adolescentei.