Un român a murit şi mai mulţi au fost răniţi, în urma unui accident în care a fost implicat microbuzul în care aceştia se aflau, produs luni în Belgia.

Ambasada României la Bruxelles are în atenţie accidentul rutier produs luni pe şoseaua E35, care leagă oraşul belgian Anvers de oraşul olandez Eindhoven, accident soldat cu un deces şi cu rănirea mai multor persoane. Misiunea diplomatică română a fost contactată ulterior de familiile a două victime de cetăţenie română, respectiv a persoanei decedate şi a unuia dintre răniţi, a precizat MAE la solicitarea News.ro.

În acelaşi timp, ambasada a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor detalii suplimentare, fiind momentan în aşteptarea unei informări oficiale cu privire la accident şi la urmările acestuia.

Personalul misiunii diplomatice acordă familiei cetăţeanului român decedat asistenţă consulară în procedurile specifice repatrierii trupului neînsufleţit.

De asemenea, s-au solicitat unităţii medicale unde se află internat cetăţeanul român rănit, informaţii suplimentare privind evoluţia stării de sănătate a acestuia.

Ambasada României la Bruxelles monitorizează situaţia, păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile locale şi cu familiile victimelor identificate până în prezent, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară specifică în astfel de cazuri.