Cel puţin 48 de persoane au fost rănite vineri dimineaţă într-o gară din centrul Barcelonei, au anunţat autorităţile citate de BBC News.

Un român a fost rănit în accidentul feroviar produs vineri în Barcelona, acesta având răni uşoare şi fiind internat într-un spital, anunţă MAE.

Conform MAE, până în prezent autorităţile locale au confirmat existenţa unui cetăţean român printre victimele accidentului. Acesta se află internat într-o unitate spitalicească din Barcelona, prezentând răni uşoare.

Oficiul Consular a contactat unitatea spitalicească pentru a obţine informaţii cu privire la situaţia acestuia.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona – (0034) 934181535 , (0034) 934344223 sau (0034) 934340220, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau pe numărul de urgenţă al oficiului consular: (0034) 661547853.

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează în continuare cazul şi este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări

“Este un tren regional care venea din localitatea Sant Vicenç de Calders. Nu sunt morţi, ”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Protecţiei Civile.

Incidentul a avut loc la ora de vârf, în gara Francia, din centrul oraşului.