Poliţiştii din Maramureş şi Suceava au tras nouă focuri de armă pentru a opri mai multe persoane suspectate de contrabandă cu ţigări din Ucraina, fiind confiscate 31.000 de pachete de ţigări în valoare de peste 360.000 de lei. În urma acţiunilor, o singură persoană a fost reţinută de către autorităţile din Ucraina, restul suspecţilor reuşind să fugă.

Poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au observat, într-o zonă împădurită din apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau colete voluminoase către interiorul ţării.

”Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce şi, deoarece aceştia nu s-au supus, au fost executate şapte focuri de avertisment în plan vertical”, anunţă Poliţia de Frontieră.

În acel moment bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit spre teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost informate autorităţile de frontieră ucrainene, care au comunicat că pe direcţia respectivă au reţinut un bărbat, implicat în activitatea infracţională.

La cercetarea terenului, poliţiştii de frontieră au descoperit 18 colete care conţineau cantitatea de nouă mii de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 105.300 lei.

Un alt echipaj al poliţiei de frontieră, din cadrul aceluiaşi sector, a descoperit, în apropierea frontierei de stat opt colete cu ţigări. Acestea au fost duse la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de patru mii de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 46.800 lei.

De asemenea, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, a depistat în apropierea frontierei de stat (pe direcţia localităţii Ulma), mai multe persoane care transportau către interiorul ţării colete voluminoase.

”Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea acestora efectuând somaţiile legale prin voce şi, deoarece nu s-au oprit, au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Nici de această dată persoanele nu s-au oprit şi profitând de terenul împădurit şi întuneric, au fugit spre teritoriul statului vecin”, mai precizează Poliţia de Frontieră.

Imediat au fost informate autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a cazului.

În zona respectivă, poliţiştii de frontieră au descoperit 9.950 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare de 116.415 lei.

Alte 8.500 pachete cu ţigări, de diferite mărci, în valoare de 99.500 lei, au fost descoperite de către polişiştii de frontieră din Vicovu de Sus.

Toate ţigările au fost confiscate, iar poliţiştii continuă cercetările pentru a descoperi toate persoanele implicate în contrabanda cu ţigări de provenienţă ucraineană