Poliţiştii fac, miercuri, aproape 70 de percheziţii în judeţele Călăraşi, Dolj, Galaţi, Maramureş şi Constanţa, într-un dosar de contrabandă cu ţigări, peste 50 de persoane umând să fie duse la audieri.

Poliţişti de la Poliţia Judeţeană Călăraşi şi Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, fac, miercuri, de percheziţii în Călăraşi, Dolj, Galaţi, Maramureş şi Constanţa.

”Percheziţiile au loc la locuinţele mai multor persoane bănuite de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, anunţă Poliţia Română.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, iar la acţiune participă şi poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Olt, Maramureş şi Ialomiţa.

Din cercetări a rezultat că, în perioada ianuarie – iunie, persoanele în cauză ar fi realizat operaţiuni cu tutun fără să aibă documente legale de provenienţă şi cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Ţigaretele deţinute ar fi fost sustrase de la efectuarea controlului vamal şi depozitate în judeţele Călăraşi, Dolj, Maramureş, Galaţi şi Constanţa, ulterior fiind vândute în judeţul Călăraşi.

Poliţiştii vor pune în aplicare 51 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie duse la sediul Poliţiei, pentru audieri.