Trei persoane suspectate de comiterea a 25 de infracţiuni de contrabandă cu ţigări au fost reţinute la Botoşani, în urma a peste 50 de percheziţii. De asemenea, poliţiştii au confiscat şi aproape o sută de mii de ţigarete.

Poliţiştii au făcut, miercuri, 52 de percheziţii în judeţele Botoşani şi Iaşi, la persoane supectate de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea ţigărilor de contrabandă.

În urma percheziţiilor, au fost constatate 25 de infracţiuni, fiind ridicate, 97.440 de ţigarete (4.872 de pachete) în valoare de aproximativ 58.500 de lei, de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova, Ucraina şi Duty Free.

”Persoanele în cauză nu deţineau documente legale de provenienţă şi cunoşteau că ţigările provin din contrabandă, pachetele de ţigări având aplicate timbre de accize specifice ţărilor de origine”, precizează Poliţia Română.

Trei persoane au fost duse la audieri, fiind reţinute pentru o perioadă de 24 de ore, iar joi vor fi duse la instanţă cu propunere de arestare preventivă.