Un creator de modă din Bârlad a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal, după ce ar fi sechestrat şi abuzat sexual o elevă olimpică. În privinţa acuzaţiei de viol, victima şi-a retras plângerea în urma împăcării cu tânărul de 31 de ani.

Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pe creatorul de modă Silvian Andrei Spiridon, acuzat că, în prima noapte de Crăciun din anul 2015, ar fi sechestrat şi violat o elevă de 17 ani.

Magistraţii ieşeni au menţinut pedeapsa stabilită iniţial de Judecătoria Bârlad, care dispusese, în ianuarie 2017, încetarea procesului penal pentru viol, în condiţiile în care victima şi-a retras plângerea în urma împăcării cu designerul de 31 de ani. În schimbul renunţării la acuzaţia de viol, adolescenta a primit de la Silvian Andrei Spiridon 50.000 de lei şi un autoturism.

Pe de altă parte, judecătorii ieşeni au admis apelul celor doi cu privire la reducerea cheltuielilor judiciare, de la 37.500 de lei fiecare la 5.415 lei în cazul creatorului de modă şi la 5.015 lei în ceea ce o priveşte pe fată.

Tot prin sentinţa dată de Judecătoria Bârlad şi menţinută de Curtea de Apel Iaşi, Silvian Andrei Spiridon nu va avea voie, după ce va ieşi din închisoare, să comunice cu fata şi nici să se apropie la o distanţă mai mică de 100 de metri de aceasta, timp de trei ani.     

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului Judecătoriei Bârlad, eleva de 17 ani ar fi fost abuzată sexual în noaptea de 25 spre 26 decembrie 2015 de către creatorul de modă în maşina acestuia, pe un drum din afara municipiului Bârlad. Fata a fost luată de către tânăr dintr-un club din oraş, oferindu-se să o ducă acasă. În drum spre locuinţa tinerei, Silvian Andrei Spriridon i-a propus acesteia să întreţină relaţii sexuale, însă a fost refuzat. În consecinţă, susţin anchetatorii, designerul a blocat uşile maşinii şi a dus-o în afara oraşului, unde a abuzat-o sexual pe adolescentă.  

A doua zi, eleva a depus plângere la Poliţie şi, în urma cercetărilor, anchetatorii au decis, pe 6 ianuarie 2016, să-l reţină pe Silvian Andrei Spiridon. Ulterior, după împăcarea la mediator, tânărul a fost eliberat, însă, pe 13 ianuarie, a fost plasat în arest la domiciliu până pe 4 august 2016. Atunci, magistraţii au decis trimiterea în judecată a lui Silvian Andrei Spiridon sub control judiciar.