Poliţiştii antidrog din Constanţa, sub coordonarea procurorilor Serviciului Teritorial Constanţa al DIICOT, au constatat pe litoral, în minivacanţa de 1 Mai, 21 de infracţiuni de trafic de droguri şi deţinere de droguri pentru consum propriu. Şase persoane au fost reţinute, iar ulterior au fost arestate preventiv.

Potrivit Poliţiei Române, în perioada minivacanţei de 1 Mai, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au organizat şi executat acţiuni vizând  traficului ilicit de droguri în municipiul Constanţa şi în staţiunile de pe litoral.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost depistate 20 de persoane cărora le-au fost întocmite dosare penale.

Astfel, au fost constatate 21 infracţiuni de trafic de droguri de risc şi de mare risc, precum şi deţinere ilicită de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu.

Potrivit aceleiaşi surse, şase persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind ulterior arestate preventiv pentru 30 de zile.

De la persoanele cercetate, în această perioadă au fost confiscate 708 comprimate de ecstasy, 18 grame de substanţă pulverulentă conţinând droguri de mare risc, 38 de timbre impregnate cu droguri de mare risc, 10 grame de ciuperci halucinogene, 45 de grame de cannabis, 14 ţigarete artizanale cu haşiş şi cannabis, precum şi materiale şi dispozitive de porţionat, cântărit şi consum droguri.

În zilele de 27 şi 28 aprilie, poliţiştii şi procurorii au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de droguri, după ce i-au surprins în flagrant delict pe doi dintre membrii grupării, în timp ce încercau să pună în vânzare droguri de mare risc.

Ulterior, trei dintre membrii grupului infracţional au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, iar pentru un alt membru a fost dispusă măsura arestului la domiciliu.

De asemenea, poliţiştii au desfăşurat şi finalizat activităţile de investigare şi cercetare faţă de trei persoane, domiciliate în judeţele Ilfov, Mehedinţi, respectiv Vâlcea, depistate în Mamaia, de către patrulele formate din poliţişti şi jandarmi. Persoanele în cauză deţineau în mod ilicit droguri de mare risc (619 comprimate de ecstasy), 20 de grame de cannabis şi alte droguri de risc şi de mare risc, pe care intenţionau să le pună în vânzare. Ulterior, inculpaţii au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.