Şoferul din Bucureşti care a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor constănţeni, fiind necesare montarea a două baraje şi tragerea unui foc de armă pentru prinderea acestuia, a fost dus, duminică seară, în arestul Poliţiei, urmând să fie prezentat Judecătoriei Mangalia cu propunere de arestare preventivã pentru 30 de zile. Bărbatul este de profesie medic stomatolog.Bărbatul a fost adus în jurul orei 19.30 la IPJ Constanţa, cu o maşină de Poliţie, el fiind flancat de doi poliţişti până la intrarea în sediu. El era îmbrăcat cu un hanorac, pantoloni scurţi şi avea picioarele goale. Bărbatul nu a putut răspunde la întrebările jurnaliştilor privind fapta sa.

Şoferul, reţinut pentru 24 de ore, a fost dus în arestul IPJ Constanţa şi luni va fi prezentat Judecătoriei Mangalia cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Şoferul se numeşte Ciprian Untaru, are 40 de ani şi este de profesie medic stomatolog.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul de 40 de ani refuzat iniţial să fie testat cu aparatul alcooltest pe podul de la Agigea, unde a fost prins de poliţişti, ulterior fiind dus la sediul Poliţiei Mangalia pentru audieri.

El a refuzat să-i fie recoltate probe biologice care urmau să stabilească atât alcoolemia, cât şi dacă se afla sub influenţa substanţelor cu efect psihotrop.

Duminicã, în jurul orei 8.00, în municipiul Mangalia, un echipaj al Poliţiei din localitate i-a făcut semn să oprească şoferului unui autoturism BMW. Şoferul însă nu a oprit, continuându-şi drumul în viteză.

La intrarea în Eforie Nord, poliţiştii au realizat un baraj format din două autospeciale şi o motocicletă, însă şoferul nu a oprit nici de această dată. Bărbatul a forţat barajul, avariind uşor una dintre autospeciale.

În zona podului de la Agigea, a fost montat un alt baraj, iar şoferul a fost oprit după ce un poliţist a tras un foc de avertisment în plan vertical.

Ancheta în acest caz a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.