Bărbatul cercetat pentru braconaj, nerespectarea regimului armelor şi proxenetism, suspectat că participa la partide ilegale de vânătoare şi organiza, contra unor sume de bani, orgii sexuale pentru cupluri care practică schimb de parteneri în relaţiile intime, a fost reţinut de către poliţiştii din Călăraşi, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Potrivit unor surse apropiate anchetei, acesta ar fi un fost colaborator al Poliţiei.

Poliţiştii din Călăraşi au reţinut, în urma percheziţiilor făcute marţi în Capitală şi în judeţul Călăraşi, un bărbat din Bucureşti, acuzat de infracţiuni de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi proxenetism.

În cursul zilei de miercuri acesta va fi prezentat Judecătoriei Călăraşi cu propunere de arestare peventivă.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru News.ro că bărbatul este Cătălin Vişoiu, un fost colaborator al Poliţiei.

Bărbatul era folosit de anchetatori înainte ca noul Cod Penal să intre în vigoare.

Codul vechi cerea ca la descinderi să fie prezent un aşa numit martor asistent, care, de obicei, era ales dintre vecinii celui vizat. Pentru că în cazul infractorilor periculoşi vecinii refuzau să colaboreze, erau folosiţi martori asistenţi “de serviciu”, iar unul dintre aceştia era chiar Cătălin Vişoiu.

Sursele citate au precizat că autorităţile au încetat, însă, colaborarea cu el, în 2013, după ce acesta a fost chemat la o descindere care l-a vizat pe Ion Balint, alias Nuţu Cămătaru şi a folosit, ulterior, în interes personal, unele imagini de la percheziţie.

Poliţiştii îl suspectează pe Vişoiu de mai multe infracţiuni de braconaj cinegetic, iar în locuinţa acestuia au fost găsite trei arme de vânătoare pe care le deţinea fără autorizaţie.

În plus, în timpul cercetărilor, poliţiştii au descoperit că acesta ar fi şi proxenet, în condiţiile în care ar fi furnizat cupluri pentru partide de sex care implică schimbul partenerilor. Pentru un cuplu, acesta ar fi cerut clienţilor între 2.000 şi 3.000 de euro, iar întâlnirile aveau loc în imobile puse la dispoziţie tot de el.

Într-un imobil al lui Vişoiu, anchetatorii au găsit şi un căprior viu.