Poliţia germană a descoperit o scrisoare de revendicare în apropierea locului unde s-au petrecut cele trei explozii care au vizat autocarul echipei Borussia Dortmund, a declarat, marţi noapte, într-o conferinţă de presă, procurorul Sandra Lucke, informează site-ul welt.de.

Şeful poliţiei din Dortmund, Gregor Lange, a afirmat că un alt dispozitiv explozibil a fost descoperit cu ajutorul câinilor. "A mai fost găsit un dispozitiv neexplodat, cu ajutorul câinilor de poliţie. Pentru meciul care va avea loc miercuri, măsurile de securitate în jurul stadionului vor fi sporite", a precizat Lange.

Autorităţile germane nu dispun în acest moment de elemente care să indice că exploziile din apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund ar fi de origine "teroristă".

Poliţia germană a anunţat că trei încărcături explozive au fost detonate în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, la scurt timp după ce autobuzul a părăsit hotelul unde a fost cazată formaţia.

Autobuzul a plecat de la hotel îndreptându-se către stadionul aflat la zece kilometri distanţă şi, în scurt timp, "trei încărcături explozive au fost detonate", a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei, Gunnar Wortmann.

Geamurile autocarului au fost sparte şi fundaşul internaţional spaniol al echipei Borussia, Marc Bartra, în vârstă de 26 de ani, a fost rănit la o mână şi transportat la spital.

Meciul Borussia Dortmund - AS Monaco a fost amânat pentru miercuri. Partida urma să aibă loc marţi seară, de la ora 21.45, dar se va disputa miercuri de la ora 19.45. La meci urmau să asiste circa 3.000 de suporteri ai echipei din Monaco. Fanii formaţiei gazdă au creat hashtag-ul #bedforawayfans, pentru a-i ajuta pe oaspeţi să-şi găsească un loc de cazare în această noapte.

viewscnt