Ministrul Economiei Daniel Chiţoiu a anunţat  concluziile negocierilor dintre Guvern şi FMI cu privire la reforma companiilor de stat. 

„Am prevăzut măsuri de continuare a reducerii arieratelor din partea companiilor cu capital majoritar sau integral de stat. O altă măsură este implementarea managementului profesionist la toate companiile de stat“, a spus ministrul Daniel Chiţoiu în cadrul unei conferinţe de presă.  Procesul de privatizare a CFR Marfă va fi finalizat până la jumătatea anului 2015, cu un an întârziere faţă de termenul avansat iniţial de Guvern, după ce compania va parcurge un program de restructurare, a mai spus ministrul.

Vânzarea a 51% din CFR Marfă către Grup Feroviar Român, companie deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica, nu a putut fi finalizată până la termenul limită, 14 octombrie, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.

În urmă cu două săptămâni, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, să înceapă procedurile pentru o nouă privatizare a companiei, el anunţând atunci că procesul va fi încheiat până în vara anului viitor.