O persoană a fost carbonizată, iar alta rănită, fiind transportată la spital, în urma unui incendiu care a cuprins un depozit de legume şi fructe din Afumaţi, judeţul Ilfov, anunţă, duminică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov.

Incendiul a fost anunţat la 112, în jurul orei 2.00, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Adrian Marin.

"La sosirea primelor echipaje de pompieri, incendiul se manifesta generalizat la întregul depozit. Având în vedere pericolul de prăbuşire a elementelor de construcţie, s-a acţionat perimetral, pe toate laturile clădirii, fără a se pătrunde în interior. Au intervenit peste 25 de echipaje de pompieri (18 autospeciale de stingere, trei autoscări, două descarcerări, patru ambulanţe SMURD)", a mai spus Adrian Marin.

El a adăugat că suprafaţa estimată a fi afectată este de 2.000 de metri pătraţi. La ora 06:00, pompierii încă lucrau din exterior pentru lichidarea ultimelor focare.

"În urma verificărilor, a fost găsită o persoană carbonizată în unul dintre spaţiile depozitului. O altă persoană, un bărbat de 30 ani, ca urmare a expunerii la fum, a fost transportat de o ambulanţă SMURD la Spitalul Floreasca", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

Marin a menţionat că, în momentul transportului la spital, starea rănitului era bună, bărbatul fiind conştient şi stabil.