Un copil de un an a murit, iar patru persoane - doi copii şi doi adulţi - au fost transportate la spital, în urma exploziei produse, sâmbătă seară, într-un bloc din municipiul Galaţi. Structura de rezistenţă a imobilului a fost afectată, motiv pentru care autorităţile au luat decizia evacuării tuturor locatarilor.  

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat că în urma exploziei de la blocul G5, din cartierul Micro 19, un copil în vârstă de un an a decedat, iar alţi doi copii şi doi adulţi au fost transportaţi la spital.

"Există o victimă: un copil de un an, care a murit. Alţi doi copii sunt în stare stabilă şi doi adulţi, unul cu 20% arsuri şi unul politraumatizat, au fost transportaţi la spital", a afirmat Chiriţă.

El a mai spus că 19 apartamente ale blocului au fost afectate de suflul exploziei, iar cinci dintre acestea au fost distruse în totalitate.

Potrivit lui Chiriţă, structura de rezistenţă a imobilului a fost afectată, motiv pentru care s-a decis evacuarea tuturor locatarilor.

Din primele cercatări se pare că explozia a fost cauzată de o acumulare de gaz de la o butelie.