Direcţia pentru Protecţia Copilului Suceava a sesizat DIICOT în cazul a doi fraţi de 11 şi 15 ani după ce în urma analizelor făcute la spital s-a constatat prezenţa unor substanţe cu efect analgezic şi sedativ în corpul acestora, fiind suspiciuni că acestea le-au fost administrate. Copiii, care în ultima perioadă păreau obosiţi şi începuseră să aibă absenţe la şcoală, au fost incluşi într-un program de consiliere.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, ancheta în acest caz a fost declanşată în urma unei sesizări anonime cu privire la situaţia celor doi copii, fiind suspiciuni că acestora li s-ar fi administrat diverse substanţe. În consecinţă, specialiştii instituţiei au luat legătura cu părinţii acestora, reuşind să-i convingă să-i aducă la spital pentru efectuarea unor analize. 

”Având în vedere rezultatele toxicologice preliminare pozitive ale analizei la urină, am sesizat instanţa judecătorească în vederea soluţionării cauzei în temeiul documentelor în a căror posesie am intrat până în acest moment. În funcţie de hotărârea instanţei, vom dispune măsurile care se impun în acest caz”, a declarat, vineri, pentru News.ro, directoarea DGASPC Suceava, Georgeta Nadia Creţuleac.

Potrivit analizelor, copiii aveau în organism substanţe cu efect analgezic şi sedativ.

Reprezentanţii DGASPC au sesizat şi organele de cercetare penală, respectiv Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism.

”Am luat legătura cu şcoala unde învaţă copiii, primind confirmarea că aceştia începuseră să aibă absenţe şcolare şi prezentau o stare de oboseală. În consecinţă, cu acordul părinţilor, cei doi minori au fost cuprinşi într-un program de consiliere şi sperăm în colaborarea deplină a părinţilor”, a mai precizat Creţuleac.

Potrivit unor surse, cei doi fraţi în vârstă de 11 şi 15 ani ar fi copiii şefei centrului medical al Poliţiei Judeţene Suceava, iar printre medicamentele care le-ar fi fost administrate ar fi şi morfina.