Bărbatul împuşcat, miercuri, la Oradea, în urma unui scandal izbucnit din cauza unei femei a fost operat de către medicii de la Spitalul Judeţean care i-au scos glonţul rămas în omoplat şi este în afara oricărui pericol. Agresorul său, care a ucis ulterior şi femeia pentru care s-au certat împuşcând-o în cap, este în continuare în libertate, înarmat, fiind dat în urmărire naţională şi căutat de poliţiştii din mai multe judeţe. 

Managerul Spitalului Judeţean Oradea, Gheorghe Carp, a declarat, miercuri seară, că bărbatul împuşcat miercuri dimineaţa într-un cartier din municipiul Oradea a fost operat de către medicii unităţii medicale şi în prezent este în afara oricărui pericol, fiind internat în secţia de chirurgie.

Carp a spus că bărbatul a avut noroc deoarece glonţul nu i-a atins niciun vas de sânge mare, estimările medicilor fiind că pacientul se va recupera, în aproximativ şase zile putând fiu externat.

Agresorul acestuia, care a împuşcat-o mortal în cap pe tânăra de 24 de ani de la care cei doi bărbaţi s-au certat, este în continuare în libertate, fiind înarmat.

Ei a fost căutat, miercuri seară, de către poliţiştii din Oradea chiar şi cu ajutorul câinilor specializaţi în identificarea urmelor, însă fără niciun rezultat.

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru News.ro că tânăra de 24 de ani care a fost împuşcată în cap de către bărbatul căutat este fiica unui fost ofiţer de poliţie, iar agresorul său, cu care ar fi avut o relaţie, este un interlop din Oradea cunoscut sub porecla "Adi Grasu”. Bărbatul a fost judecat într-un caz de furt în 2006, însă a fost achitat de Judecătoria Oradea.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, suspectul se numeşte Adrian Hladii, are 38 de ani şi este din Oradea. Bărbatul are 1,73 m înălţime, constituţie robustă, păr negru, ochi căprui şi nu se cunosc detalii despre îmbrăcămintea pe care o poartă.

"Poliţiştii bihoreni desfăşoară ample operaţiuni de căutare a sa. Acesta a fost dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră, poliţiştii bihoreni au luat legătura cu colegii din toate judeţele învecinate şi cu omologii din Ungaria, au fost instalate filtre în trafic, se efectuează scotociri, la operaţiunile desfăşurate pentru prinderea sa participând şi echipe de poliţişti însoţite de câini de urmă. Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie şi să apeleze gratuit numărul de telefon 112!”, se arată în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor.

Potrivit sursei citate, în acest caz se fac ample cercetări şi investigaţii de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, sub directa coordonare a procurilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Tânăra de 24 de ani a fost împuşcată mortal, iar bărbatul asupra căruia au fost trase mai multe focuri de armă a fost rănit, faptele petrecându-se miercuri, într-un cartier din Oradea. Agresorul a reuşit ulterior să fugă de la locul incidentului.

Martorii susţin că agresorul ar fi aşteptat-o pe femeia în vârstă de 24 de ani cu un buchet de flori în faţa locuinţei acesteia şi în momentul în care a văzut-o cu un alt bărbat ar fi izbucnit un scandal. Agresorul a tras mai multe focuri de armă şi l-a rănit pe bărbatul cu care era femeia. Ulterior, agresorul a urcat-o pe femeie cu forţa într-un autoturism şi a fugit.

Bărbatul împuşcat a fost transportat la Spitalul Judeţean Oradea.

Ulterior, femeia din cauza căreia a pornit incidentul şi care fusese răpită de către agresor a fost găsită împuşcată în cap într-un autoturism abandonat la marginea oraşului, pe malul Crişului Repede.