Procurorii DIICOT au făcut, joi, 36 percheziţii în judeţul Bistriţa-Năsăud şi una în judeţul Cluj, la persoane suspectate că au procurat, ambalat şi vândut substanţe chimice, sub formă de săruri, susceptibile a produce efecte psihoactive, dar şi diferite cantităţi de cannabis. Un număr de 35 de persoane urmează să fie audiate în acest caz.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud şi ofiţeri de poliţie judiciară de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate au făcut 36 percheziţii în judeţul Bistriţa-Năsăud şi una în judeţul Cluj, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat care a acţionat în mod coordonat în scopul obţinerii de venituri ilicite din efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a produce efecte psihoactive precum şi infracţiuni de trafic de droguri de risc.

Începând cu anul 2016 şi până în prezent, suspecţii au procurat, transportat, depozitat, ambalat şi vândut substanţe chimice, sub formă de săruri, ce conţineau în special 4-Chloroethcathinone, 4 – Methyl – alpha – ethylaminopentiophene, 3-Metilmetcatinonă, Clefedrone 4 – Clormetilcatinone, substanţe susceptibile a produce efecte psihoactive, dar şi diferite cantităţi de cannabis.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat rezină de cannabis, cannabis, substanţe cu efecte psihoactive cunoscute sub denumirea de ”sare de baie”, cântare de înaltă precizie, plicuri zyp-lock cu urme de substanţe pulverulentă şi diferite obiecte cu urme de substanţă vegetală.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud vor fi aduse 35 de persoane, pentru a fi audiate.