O dragă folosită pentru operaţiuni de extracţie a materialelor de balastieră, legată la mal, a fost răsturnată de gheaţa de pe Dunăre, în zona localităţii constănţene Cochirleni, în momentul de faţă fiind imposibilă recuperarea acesteia din cauza sloiurilor. Navigaţia pe fluviu rămâne închisă pe sectorul Cernavodă - aval Olteniţa tot din cauza blocurilor de gheaţă.

Întrucât draga nu se află pe şenalul navigabil, reprezentanţii AFDJ Galaţi spun că nu pot decide intervenţia pentru scoaterea acesteia.

"Nu am informaţii, dar ştiu că acolo este o zonă de unde se extrag produse de balastieră, nu este pe şenalul navigabil, este pe un braţ secundar. Nu ţine de noi şi nu ne-a trimis nimeni nicio comunicare”, a spus directorul AFDJ Galaţi, Dorian Dumitru.

Pe de altă parte, navigaţia pe Dunăre rămâne închisă între kilometrii 300 şi 390 pe sectorul Cernavodă - aval Olteniţa din cauza gheţii.

"Astăzi am extins deschiderea navigaţiei de la Olteniţa, de la 430 până la kilometrul 390. Rămâne închisă navigaţia de la kilometrul 300 la kilometrul 390 pe sectorul Cernavodă - aval Olteniţa. În rest, pe timp de zi se poate circula. Curg sloiuri în continuare în procente diferite, între 10 şi 50%, iar semnalizarea este deplasată”, a mai spus directorul AFDJ Galaţi.

El a precizat că navele AFDJ acţionează în continuare pentru spargerea gheţii pe Dunărea maritimă.

"Nu avem spărgătoare pentru acea zonă. Suntem angrenaţi acum pe braţul Sulina, unde avem dificultăţi în a mentine navigaţia pe timp de iarnă”, a conchis directorul AFDJ Galaţi.