Procurorul de caz a solicitat la termenul de joi al procesului în care este implicat fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, clarificarea rechizitoriului în acest caz şi a cerut ca dosarul să se reîntoarcă al DIICOT.

'Procurorul de caz a solicitat la termenul de joi, DIICOT-ului, adică propriei instituţii, să clarifice rechizitoriul ceea ce am spus noi acum un an de zile. Am spus că este neclar şi faptele pentru care suntem acuzaţi nu sunt clare. Alte lucruri nu comentez. Azi procurorul DIICOT a solicitat o suplimentare de la DIICOT pentru că rechizitoriul nu este clar şi nu se cunoaşte de ce suntem acuzaţi, adică o recunoaşte a ceea ce am solicitat noi acum un an', a spus, joi, Blejnar, la ieşirea din sala de judecată.

Anul trecut Sorin Blejnar a solicitat Tribunalului Braşov, unde are loc judecarea cauzei, întoarcerea dosarului la DIICOT pentru refacerea urmăririi penale. Tribunalul Braşov a dispus refacerea urmării penale pe motiv că faptele pentru care este încriminat Blejnar nu au fost prezentate explicit. La rândul lui, Sorin Blejnar a spus că nu sunt documente relevante în dosarul de urmărire penală în care să fie descrise faptele de care este acuzat.

Procurorii DIICOT au făcut recurs la decizia Tribunalului, Curtea de Apel Braşov a judecat recursul procurorilor DIICOT şi a dispus reîntoarcerea dosarului la Tribunalul Braşov şi continuarea procesului. Procesul a început din nou în luna septembrie 2013, iar la termenul de joi judecătorii cauzei au stabilit un nou termen pentru 28 noiembrie.

Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, este acuzat de evaziune fiscală cu produse petroliere cu un prejudiciu de peste 21 milioane de lei la bugetul de stat. În acest dosar au fost trimise în judecată 17 persoane fizice şi juridice, dar şi şefi din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov precum şi fostul şef de cabinet al lui Blejnar, Codruţ Marta.

Dosarul are 66 de volume a câte 200-250 pagini fiecare.