Un incendiu a izbucnit, duminică dimineaţă la acoperişul unui imobil de locuinţe sociale, cu un singur nivel, din oraşul Călan, judeţul Hunedoara, iar din cauza fumului gros nouăsprezece persoane, între care cincisprezece copii, au ieşit singuri din clădire înaintea sosirii pompierilor.

Potrivit unui comunicat de presă, de duminică, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Iancu de Hunedoara”, în cursul dimineţii, pompierii au fost alertaţi, în urma unui apel la numărul de urgenţe 112, despre un incendiu izbucnit la un imobil de locuinţe sociale, pe un nivel, situat pe strada 1 Mai, din Călan.

”În cel mai scurt timp, s-au deplasat la locul indicat patru echipaje specializate în stingere de la Detaşamentele de Pompieri Hunedoara şi Orăştie. Au mai fost dislocate la locul incendiului o autospecială de transport victime multiple şi o ambulanţă tip B2 dar, din fericire, nicio persoană nu a suferit arsuri sau intoxicaţii cu fum”, se arată în comunicat.

Până la sosirea pompierilor, nouăsprezece persoane, între care cincisprezece minori, s-au autoevacuat din clădire.

”Pompierii au izbutit izolarea arderii la aproximativ un sfert din acoperişul clădirii şi elementele din lemn ale acestuia, mai exact 150 de metri pătraţi. Comitetul local pentru situaţii de urgenţă Călan convocat în urma acestui eveniment a identificat soluţii de cazare pentru persoanele autoevacuate, însă acestea au preferat cazarea la rude”, mai arată sursa citată.