Deţinuţii vor ajuta la deszăpezirea străzilor laterale şi a trotuarelor care nu sunt în faţa sediilor de firme şi a celor care nu aparţin asociaţiilor de proprietari, a declarat, luni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. 

"Municipalitatea, prin operatorii de salubritate şi cu ajutorul persoanelor care sunt în detenţie şi a jandarmilor, vor degaja doar străzile laterale şi trotuarelor care nu aparţin agenţilor economici sau asociaţiilor de proprietari. Ceilalţi trebuie să respecte legea. Şi dacă nu au înţeles acest lucru, cu prietenie şi mult respect le aduc aminte că au şi ei obligaţiile lor”, a spus Gabriela Firea, la Comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei.

Edilul Capitalei a adăugat că agenţii economici şi asociaţiile de proprietari au obligaţia legală de a curăţa străzile şi trotuarele care le revin, în caz contrar, pot primi amenzi de până la 500 de lei.

"Agenţii economici şi asociaţiile de proprietari au obligaţia să le degajeze, obligaţia legală şi potrivit regulamentului de salubritate al municipiului Bucureşti. Începând de astăzi, poliţia locală a municipiului Bucureşti, precum şi poliţiile de sector, vor împărţi somaţii, care, în câteva ore se vor transforma în amenzi, care pot ajunge până la 500 de lei", a precizat Firea.

Surse din Administraţia Naţională a Penitenciarelor au declarat, pentru News.ro, că vor fi scoşi să deszăpezească deţinuţii care sunt încarceraţi în regim deschis şi semideschis. Deţinuţii care vor ajuta la deszăpezire vor fi scoşi la muncă în regim de voluntariat.

De la Penitenciarul Bucureşti Jilava vor fi scoşi să ajute la deszăpezire aproximativ 100 de deţinuţi, au mai spus sursele citate.